
Dünya üzerinde, ilgilileri ve merak edenleri için binlerce farklı müze çeşidi bulunuyor. Ziyaretçileri için her gün kendilerini yenilemeye ve dikkat çekici işlere imza atmaya çalışarak varlıklarını, sürdürmeye devam ediyorlar. Bazı sergi ve müzeler sabitken, bazıları mobil ve geziciler… Bir çoğu pandemi sebebiyle uzaktan gezilebilir olmak için dijitalleştiler, hatta belli bir kısmı, kısa bir süre ücretsiz hale gelerek kendilerini evlerine kapanmak zorunda kalan meraklılarına açtılar. Dijitalleşmeyecek olanlar ise pandeminin onlara nefes aldırmasını ve yeniden ziyaretçileriyle buluşmanın özlemini çekiyorlar. Pandemi tüketicinin, müşterilerin ve tüm insanlığın ihtiyaç ve gereksinimlerini değiştirdi. Bu sebeple her türlü deneyimin farklılaşması elzem hale geldi. Ziyaretçi deneyimi tarafında, son on senede dünyada her şey yeniden tanımlanırken, kendi ülkemizde de birçok dijital yeniliğin uygulandığını ve hayat geçirildiğini görüyoruz. Bunlar elbette sevindirici ve güzel gelişmeler.
Öncelikle yurt dışında görmeye sıkça alıştığımız rehberlik sistemleri dijitalleştiler. Eserin önüne gelip rakamlar tuşladığınız büyük cihazlardan kare kod okutarak eser hakkında bilgi alabildiğiniz interaktif süreçlere geçiş yaptık. Interaktif kiosklar, bilgi ekranları, sesli, yönlendirmeler ve dahası … Son dönemde ise üç boyutlu VR & AR Teknolojileri vb birçok içeriğin ziyaretçi deneyimini arttırmasına tanıklık etmeye devam ediyoruz. Artık Dijital de bir sanat dalı ve bu alanda da sanatsal içerikler üretilmeye başlandı. Hatta sadece buna yönelik özel sergiler çok dikkat çeken etkinlikler arasında hızla yer buldular. Bu konuda bizleri gururla temsil eden Refik Anadol’u anmadan da geçemeyiz. Ortaya çıkardığı dijital ürün ve eserlerle dünyaca kabul görerek göğsümüzü kabartan harika işlere öncülük etmeye devam ediyor.

Ziyaretçi davranışları ve yeni normal olarak adlandırılan dönemde birçok değişim yaşandı. Sergi ve müze gezme deneyimi de muhtemelen eskisi gibi olamayacak. Sosyal mesafe, temassız hizmetler, çalışan ve müşteri sağlığı ziyaretçi deneyiminde ilk başlıklar olarak öne çıkıyor. Queeme olarak bizlerde; müze, etkinlik ve sergi gibi mekanlarda ziyaretçilerin tanımlanması, sosyal mesafe korunarak içeri alınması, temassız hizmet süreci, online bilet satışı, ziyaret sıklığı ölçümlemesi, gezinme süreleri, içerideki insan sayısının istenilen sayıda tutulması, deneyim sonrası ziyaretçilerden geri bildirim alınması vb konularda deneyimin daha verimli hale getirilmesine odaklanmaktayız.
Özellikle etkinlik, müze ve sergi yöneticilerinin anlık olarak süreçlerini dijitalde ölçebildikleri ara yüzler sunuyoruz. Dijital altyapımız sayesinde; hem aksaklık ve problemleri anlık olarak ölçebiliyor, personel performanslarını takip ederek aksaklıkları raporlayabiliyoruz. Ziyaretçilerin deneyimlerini iyileştirebilecekleri verimli bir deneyim kazanmalarına aracılık etmeye odaklandık. Ayrıca yeni ziyaretçileri çekebilmek için çeşitli pazarlama araçları sunarak verimli bir büyüme olanağı da sağlayabiliyoruz. Queeme ile sunduğumuz özel hizmetler sayesinde iş süreçlerini hızlandırmayı ve daha çok ziyaretçiyi çekebilmenin araçlarını onlara sunmuş oluyoruz. Çözümlerimize dair detaylı bilgi almak için ürün ve paketler sayafasını ziyaret edebilirsiniz